رزومه چیست؟ بهترین روش نوشتن انواع نمونه رزومه حرفه‌ای + نمونه CV

رزومه چیست؟ و چگونه می‌توان یک رزومه حرفه‌ای نوشت؟ بدون شک سؤالیست که شما را به خواندن این متن ترغیب کرده است.

حتماً برای‌تان پیش آمده که هنگام مراجعه برای استخدام در یک شرکت یا سازمان از شما سوابق کاری‌تان را درخواست می‌کنند. اما به راستی رزومه چیست؟ آیا برای هر رشته یا فعالیتی باید سوبق جدا نوشت؟ چگونه می‌توان یک رزومه حرفه‌ای نوشت؟ چه اطلاعاتی باید در آن درج شود؟ CV یا (Curriculum Vitae) چه تفاوتی با رزومه کاری دارد؟ نوشتن یک شرح از خود و سوابق شاید در ابتدا کاری بسیار پیچیده و سردرگم‌کننده به نظر برسد. اما اگر بدانید که ساختار آن چیست و چه مواردی را هنگام نوشتن باید رعایت کنید، دیگر نوشتن آن با ترس و دلهره همراه نخواهد بود. ما در این مقاله به شما می‌گوییم که چگونه می‌توانید یک رزومه حرفه‌ای بنویسید. پس با شرکت نرم افزاری یگانه همراه باشید.

رزومه

رزومه(Resume)چیست ؟ بهترین روش نوشتن رزومه

برای آن که بتوانید یک Resume حرفه‌ای بنویسید، باید قبل از هر چیزی با معنی و مفهوم آن و هدف از نوشتنش آشنا شوید. زمانی که بدانید با چه هدفی قصد نوشتن آن را دارید، کار برای شما بسیار راحت‌تر خواهد شد.

رزومه چیست؟

"رزومه تحصیلی چیست؟

Resume بسته به این که شما بخواهید برای چه هدفی آن را تهیه کنید، متفاوت است. به عنوان مثال رزومه تحصیلی یکی از این موارد است. این نوع برای افرادی است که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های دیگر در داخل یا خارج از کشور خود را دارند. این سوابق تحصیلی شامل تمامی سوابق تحصیلی و مدارک آموزشی فرد متقاضی است. اهمیت نوشتن یک Resume تحصیلی حرفه‌ای زمانی بیشتر می‌شود که پذیرش در دانشگاه مورد نظر بر اساس رزومه افراد باشد. بنابراین فردی که بتواند به بهترین شکل ممکن و با زبانی ساده توانایی‌ها، استعدادها و موفقیت‌های تحصیلیش را ارائه دهد، پذیرفته خواهد شد.

در Resume تحصیلی باید تمامی استعدادها، پتانسیل‌ها، توانایی‌های علمی، پژوهشی، اطلاعات شخصی، سوابق تحصیلی و آموزشی، پیشینه حرفه‌ای و شغلی و معرفی‌نامه‌ها درج شوند. هنگام نوشتن این نوع باید از زیاده‌گویی به شدت پرهیز کرد و اطلاعات به صورت مختصر و کافی نوشته شوند. مهم‌ترین پارامتر که باید هنگام نوشتن این نوع رعایت کنید، صراحت و صداقت شما در بیان اطلاعات است. همچنین باید مدارکی دال بر صحت حرف‌های شما نیز ضمیمه شود.

رزومه شرکت چیست؟

رزومه شرکت چیست؟

رزومه شرکت احتمالاً برای بسیاری از افراد یک واژه غریب است. حتی در برخی موارد مشاهده شده که بسیاری از صاحبان شرکت‌ها با نحوه تنظیم و نگارش درست آن آشنایی ندارند. همه این‌ها در حالیست که سوابق شرکت از موارد بسیار مهم در سازمان‌ها و شرکت‌ها است که مدیران حتماً باید به آن اشراف داشته باشند. رزومه شرکت همان پروفایل تجاری و کاتالوگ شرکت است که وضعیت و شرایط را بازگو می‌کند. هدف از تنظیم این نوع نیز ارائه اطلاعاتی کلیدی از شرکت به رسانه‌ها، مشتریان و سرمایه‌گذاران بالقوه است. این نوع در حقیقت نقش یک آگهی تبلیغات را برای شرکت ایفا می‌کند. بنابراین باید با صداقت تمام و به دور از هر گونه مطلب غیرواقعی نوشته شود. همانند Resume شرکت نرم افزاری یگانه در خصوص نرم افزار اتوماسیون اداری تحت وب .

از اطلاعاتی که باید در این نوع درج شود می‌توان نام شرکت، نام شخص اول شرکت یا همان مدیرعامل، قرار دادن لوگوی شرکت، خدمات و محصولات، تاریخچه تأسیس، تیم شرکت، مهم‌ترین دستاوردها، پیشنهادات به مشتری، افتخارات، آدرس فیزیکی شعبه‌های مختلف شرکت، راه‌های ارتباطی مانند: شماره تماس، فکس، نمابر، آدرس وب سایت، ایمیل و … روابط عمومی، تبلیغات، اطلاعات صنعتی، سیاست‌های ایمنی، بهداشتی و محیط‌زیست، لوح‌های تقدیر دریافتی، جوایز، گواهینامه‌ها، برنامه‌ها و پروژه‌های ویژه، تشویق‌نامه‌ها، ذکر شدن در اخبار و رسانه‌ها نام برد. البته در این نوع می‌توان اطلاعات اختیاری نیز مانند: میزان فروش سالانه، اهداف مالی، تعداد کارمندان، شرکت‌های همکار و عکس‌های شرکت را درج کرد.

رزومه کاری چیست؟

رزومه کاری چیست؟

روزمه کاری همان مدل مرسوم و متداولی است که اکثراً با آن آشنایی دارید و خلاصه‌ای از زندگی شغلی افراد است. معمولاً در دو صفحه نوشته و به کارفرمایان یا مدیران سازمان‌ها ارائه می‌دهند. در حقیقت افراد متقاضی کار برای استخدام در شرکت‌ها باید این نوع رزومه را تهیه و ارائه کنند. در این مدل رزومه اطلاعاتی مانند سوابق کاری، مهارت‌ها، مدارک تحصیلی، توانایی‌ها، دستاوردها و شرح حالی از شخص آورده می‌شود.

تفاوت رزومه کاری و CV چیست؟

تفاوت رزومه کاری و CV چیست؟

متأسفانه برخی افراد رزومه کاری و CV را مشابه یکدیگر می‌دانند، در حالی که این دو با هم از نظر ساختار، محتوا و کاربرد متفاوت هستند. رزومه کاری با هدف استخدام در شرکت‌ها یا سازمان‌ها (به جز مشاغل دانشگاهی) نوشته می‌شود. طول این نوع رزومه ۲-۱ صفحه و به صورت کاملاً خلاصه نگاشته می‌شود. اما CV که مخفف آن (Curriculum Vitae) می باشد همان رزومه تحصیلی است که جهت پذیرش در دانشگاه یا مشاغل دانشگاهی نوشته می‌شود. طول این رزومه ۲۰-۲ صفحه و با جزئیات کامل تهیه می‌شود. به همین دلیل یک نسخه کلی این رزومه را می‌توان برای تمامی دانشگاه‌ها ارسال کرد. اما در رزومه کاری بسته به نوع فرصت شغلی باید یک رزومه مجزا تهیه شود.

چه اطلاعاتی باید در رزومه وجود داشته باشد؟

یکی از سؤالاتی که در ذهن اغلب تازه فارغ‌التحصیلان جویای کار شکل می‌گیرد، اطلاعاتی است که باید در رزومه ذکر شود. همان‌طور که گفتیم هدف از نوشتن یک رزومه، معرفی کامل خود به بهترین شکل است. از آن جا که کارفرمایان روزانه رزومه‌های زیادی را دریافت می‌کنند، مواردی را که اطلاعات کافی در آن‌ها درج نشده کنار می‌گذارند. بنابراین نوشتن یک رزومه کاری حرفه‌ای و کامل اهمیت بسیار زیادی دارد. برای آن که بتوانید یک رزومه کامل و حرفه‌ای بنویسید باید بدانید که چه اطلاعاتی را در آن درج کنید. ما در ادامه این بخش اطلاعات مهمی را که باید در رزومه درج شود شرح می‌دهیم.

اطلاعات شخصی

اطلاعات شخصی

اولین و مهم‌ترین بخش یک رزومه، اطلاعات شخصی شما است. اطلاعات شخصی که باید در رزمه درج شوند شامل: اطلاعات هویتی، محل زندگی، اطلاعات تماس، سن و … است. در یک رزومه حرفه‌ای اولین مواردی که باید نوشته شوند، نام و نام خانوادگی، سال تولد، ایمیل، شماره تماس، تحصیلات، وضعیت نظام وظیفه ویژه آقایان، وضعیت تأهل، آدرس وبلاگ یا سایت (در صورت وجود) و هر اطلاعات دیگری که مربوط به شخص شما است. تمامی این اطلاعات باید در بخش بالایی صفحه اول رزومه نوشته شوند.

یک نکته مهم در این بخش، ایمیل با نام خود شماست. برای آن که حرفه‌ای‌تر به نظر برسید حتماً ایمیلی را که با نام و نام خانوادگی خودتان است را بنویسید و از قرار دادن ایمیل‌های غیرمرتبط خودداری کنید.

گاهی اوقات نیز برخی شرکت‌ها از افراد متقاضی می‌خواهند که رزومه آن‌ها حتماً عکس‌دار باشد. در این شرایط عکسی که در رزومه قرار داده می‌شود باید با پوشش مناسب و پرسنلی باشد. اما در حالت کلی قرار دادن عکس در رزومه ضرورتی ندارد. ولی برای حرفه‌ای نشان دادن رزومه خود قرار دادن عکس کمک زیادی می‌کند.

اطلاعات تحصیلی و آموزشی

اطلاعات تحصیلی و آموزشی

یکی از مهم‌ترین شروط استخدام در شرکت‌ها یا سازمان‌ها، میزان تحصیلات و رشته تحصیلی شما است. اگر در دانشگاه‌های مختلفی تحصیل کرده‌اید، باید در این بخش از رزومه مشخصات دانشگاه و رشته تحصیلی را به همراه رتبه کسب شده در منطقه تحصیلی بنویسید. موضوع پایان‌نامه خود را تنها در صورت مرتبط بودن با حوزه فعالیتی شرکت بنویسید. اگر معدلتان از ۱۷ بیشتر است، آن را به عنوان یک امتیاز مثبت در رزومه درج کنید. جوایز و افتخارات تحصیلی که کسب کرده‌اید مانند: لوح دانشجوی برتر، رتبه برتر کنکور، افتخارات کسب شده در مسابقات علمی و … را نیز حتماً ذکر کنید.

هنگام نوشتن اطلاعات تحصیلی این نکته را فراموش نکنید که از نوشتن عباراتی مانند سخت‌کوش، علاقه‌مند به پژوهش و … خودداری کنید. زیرا هر کسی می‌تواند این تعاریف را نسبت به خود بنویسید. از طرفی شخص مخاطب یا کارفرما هنگام خواندن رزومه با این گونه عبارات زیاد روبرو می‌شود. بنابراین به کار بردن این تعاریف که فقط فضای رزومه را اشغال می‌کند، شما کاملاً غیرحرفه‌ای نشان می‌دهد.

سوابق کاری و حرفه‌ای

سوابق کاری و حرفه‌ای

بخش دیگری که در رزومه باید با جزئیات کامل ذکر شود، سوابق کاری و حرفه‌ای شما است. تمامی فعالیت‌ها و سوابق شغلی که داشتید باید همراه با تاریخ شروع و اتمام، نام مؤسسه، سمت شغلی، شرح مختصری از فعالیت‌های انجام شده در سمت و مدت زمان همکاری با آن‌ها به طور کامل ذکر شود. همچنین اگر دوره آموزشی یا کارگاه خاصی مرتبط با رشته تحصیلی یا فعالیتی که به شرکت مورد نظر مربوط است را گذرانده‌اید، باید همراه با مدرک و نام آموزشگاه یا کارگاه بیان کنید. دروه‌های آموزشی مرتبط با رشته تحصیلی همراه با مدارک معتبر کمک بسیار زیادی به جذب شما در شرکت یا سازمان مورد نظرتان می‌کند.

اما در صورتی که سابقه کار در شرکت یا سازمان دیگری را نداشتید، می‌توانید در این بخش از رزومه از دوره‌های کارآموزی، پروژه‌ها، فعالیت‌های دانشجویی و تجربیاتی که در فعالیت‌های داوطلبانه کسب کرده‌اید را قرار دهید. نوشتن این اطلاعات به کارفرما نشان می‌دهد که شما توانایی فعالیت در یک سازمان را دارید.

هنگام نوشتن سوابق و تجربیات کاری از آخرین به اولین مورد شروع کنید. مثلاً اگر در طول دو سال در دو سازمان مختلف فعالیت داشتید، ابتدا آخرین فعالیت و سپس قبلی را درج کنید. البته در صورتی که در یکی از فعالیت‌های گذشته خود مهارتی را کسب کرده‌اید که به شرکت جدید مرتبط است، می‌توانید آن را ابتدا ذکر کنید.

مهارت‌ها و توانمندی‌ها

مهارت‌ها و توانمندی‌ها

در این بخش شما باید از دستاوردهای حرفه‌ای خود بنویسید. بنابراین مهارت‌ها و توانمندی‌هایی را بنویسید که کاملاً هویت فردی شما را نشان دهد. مهارت‌ها و توانمندی‌هایی را که مرتبط با حوزه فعالیتی شرکت یا سازمان مورد نظر است، ذکر کنید. در این بخش از بزرگ‌نمایی و اغراق بپرهیزید و فقط در صورت داشتن توانایی یا مهارت آن را بنویسید. مهارت‌ها به صورت کلی در سه گروه فنی و تخصصی مرتبط با کار، تسلط به زبان‌های خارجی و نرم‌افزارهای کاربردی مانند آفیس یا تخصصی مرتبط با کار قرار می‌گیرند.

به عنوان مثال می‌توانید از توانمندی‌های شخصی خود مثل: مدیریت زمان، مهارت حل مشکل در شرایط بحرانی، خلاقیت، قدرت تصمیم‌گیری و … بنویسید. مهارت‌های فنی نیز شامل تسلط بر نرم‌افزار خاص، توانایی‌های فنی و یدی، دوره‌های گذرانده شده و … است.

در شرکت‌هایی که فعالیت‌های تخصصی دارند، استخدام نیرو بدون داشتن مهارت تخصصی امکان‌پذیر نیست. بنابراین حتی در صورت نداشتن سابقه تخصصی، توانایی‌های تجربی خود را بیان کنید.

علایق و فعالیت‌ها

علایق و فعالیت‌ها

بخش علاقه‌مندی‌ها نیز باید کوتاه و جامع باشد. معمولاً این بخش در رزومه برای کسانی که سوابق شغلی کمی دارند، کاربرد بیشتری دارد. اهمیت این قسمت برای افراد با سابقه کاری بالا بسیار کم است. اطلاعاتی که باید در این بخش ذکر شوند شامل: علاقه به ورزش، هنر و … است. از نوشتن کارهایی که در اوقات فراغت انجام می‌دهید، پرهیز کنید. ولی اگر کتاب می‌خوانید می‌توانید چند مورد از کتاب‌های مورد علاقه خود را بیان کنید.

از نوشتن عبارات کلیشه‌ای مانند: معاشرت با دوستان و … خودداری کنید. برای نظم‌بخشی بصری به رزومه در این بخش می‌توانید از علامت‌گذاری و بولت پوینت به منظور دسته‌بندی علایق‌تان استفاده کنید. توصیه ما به شما این است که در این بخش بیشتر بر کارهای تیمی و گروهی اشاره کنید. این کار شما را فردی اجتماعی با توانایی برقراری ارتباط بالا نشان می‌دهد که به شدت در دید کارفرما یک گزینه مثبت است. همچین سعی کنید به علاقه‌مندی‌هایی که مرتبط با نوع فعالیت شرکت است، نام ببرید. مثلاً برای کار در یک مرکز روزنامه به عنوان خبرنگار، از علاقه خود به وبلاگ‌نویسی بنویسید. هنگام نوشتن این بخش سعی کنید علایق و فعالیت‌های خود را به رده فعالیت شرکت نزدیک کنید.

شرح مختصری از خود

در این بخش نیز توضیح مختصری در حد یک یا دو اراگراف درباره خود بنویسید. این بخش از رزومه برای آن است که کارفرما شناختی کلی از شخصیت شما داشته باشد. بنابراین هنگام معرفی خود اعتماد به نفس داشته باشید. اعتماد به نفس شما در عباراتی که استفاده می‌کنید کاملاً قابل درک است. به اهداف خود نیز به روشنی اشاره کنید و ویژگی‌های شخصیتی خود را به بهترین شکل ممکن توصیف کنید.

معرفی انواع رزومه

معرفی انواع رزومه

هر شخص با توجه به شرایط و تحصیلاتی که دارد برای استخدام شدن در یک شرکت یا سازمان باید رزومه تهیه کند. رزومه‌ها نیز انواع مختلفی دارند ک هر کدام بسته به نوع فعالیت و استخدام متقاضی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مثلاً فردی که قصد استخدام در یک شرکت بازاریابی را دارد با فردی که به عنوان حسابدار می‌خواهد استخدام شود، رزومه‌های متفاوتی باید ارائه دهند. رزومه‌ها با توجه به هدف و اصول نوشتن با هم تفاوت دارند و مبدا این تفاوت نیز به هدف شما برای نحوه معرفی‌تان بستگی دارد. در ادامه شما را با انواع آن آشنا می‌کنیم تا بتوانید برای استخدام بهترین را انتخاب کنید.

۱٫ رزومه زمانی

رایج‌ترین نوع، رزومه زمانی است. در این مدل به سوابق کاری و تجربی از ابتدا تا آخرین فعالیت اشاره می‌شود. شما باید در این مدل از اولین فعالیت خود شروع کرده و به ترتیب مراحل و تجربه‌های طی شده را در طول سال‌ها ذکر کنید. تحصیلات شما نیز جز تجربه‌ها و سوابق شما محسوب می‌شوند. شما با استفاده از این مدل می‌توانید اطلاعات خوبی را روند و مسیر پیشرفت زندگی خود به کارفرما ارائه کنید. فقط هنگام بیان هر کدام از موارد حتماًباید تاریخ و مدت زمان فعالیتتان را نیز ذکر کنید. هنگام نوشتن تاریخچه شغلی خود فقط به مشاغل تمام وقت اشاره نکنید. بلکه تمامی فعالیت‌های نیمه وقت، داوطلبانه، فریلنس، کارآموزی و هر فعالیت دیگر را که داشته‌اید، بیان کنید.

از آن جا که اصولاً کارفرمایان زمان بسیار کمی برای خواندن دارند، رزومه زمانی می‌تواند شما را در کوتاه‌ترین زمان ممکن و به بهترین شکل به کارفرما معرفی کند. این مدل رزومه بیشتر برای کسانی که سابقه کاری بسیار بالایی دارند مناسب است. بنابراین به کسانی که سابقه کار طولانی ندارند یا تازه کار هستند، توصیه نمی‌شود.

۲٫ رزومه کاری تحت توانمندی‌ها

هدف از نوشتن این مدل، فعالیت‌ها و توانمندی‌هایی می‌باشد که در زمینه جایگاه شغلی شرکت یا سازمان است. بنابراین باید ابتدا توانمندی‌ها و سوابق کاری مرتبط با جایگاه درخواستی خود در شرکت را بیان کنید و سپس به سراغ دیگر موارد بروید. این مدل بیشتر برای کسانی مناسب است که تحصیلاتی مرتبط با جایگاه درخواستی ندارند اما می‌خواهند فیلد کاری‌شان را تغییر دهند. در این رزومه باید تمامی مدارک، گواهینامه‌های داخلیی و خارجی مرتبط با جایگاه شغلی، مهارت‌های فردی، دوره‌ها و کارگاه‌های گذرانده شده مرتبط با کار و کارآموزی در صورت مرتبط بودن با شغل درخواستی ذکر شود. از مزایای این مدل آن است که بر تمامی توانایی‌هایی و مهارت‌های لازم برای انجام فعالیت و جایگاه شغلی درخواستی تأکید دارد.

۳٫ رزومه کاری زمانبندی وارونه

این نوع دقیقاً عکس رزومه زمانی است که قبل‌تر به آن اشاره کردیم. بنابراین شما باید سوابق شغلی و تجربه‌های خود را برخلاف زمان رخ داد آن‌ها در آن درج کنید. به این منظور که ابتدا آخرین فعالیتی که داشتید را بنویسید و سپس به سمت قدیمی‌ترها بروید. این نوع بیشتر برای کسانی مناسب است که سابقه کاری بسیار زیادی دارند.

۴٫ رزومه ترکیبی

اگر قصد دارید مفیدترین اطلاعات و سوابق خود را در رزومه بنویسید، از رزومه ترکیبی استفاده کنید. این نوع تلفیقی از دو مدل زمانی و تحت توانمندی است. شما باید در قالب این مدل ابتدا به مهارت‌ها و توانمندی‌های خود مرتبط با کار درخواستی و سپس مابقی سوابق کاری‌تان را ذکر کنید. پس اولویت در این نوع با مهارت‌ها و فعالیت‌های مرتبط با شغل درخواستی است. این مدل از آن جا که بر پایه مهارت و زمان‌بندی است، به صورت همزمان نیاز شما و کارفرما را رفع خواهد کرد. این نوع برای اغلب کارجویان با هر نوع سابقه و تجربه کاری مناسب است. بنابراین اگر نمی‌دانید که از کدام نوع رزومه باید استفاده کنید، این مدل می‌تواند بهترین گزینه باشد. زیرا به کمک آن می‌توانید خودتان را بهتر معرفی کنید.

۵٫ رزومه اینفوگرافی

این مدل رزومه علاوه بر محتوا، دربرگیرنده ظاهر گرافیکی شما نیز است. در اینفوگرافی از عناصر گرافیکی استفاده می‌شود که به وسیله نرم‌افزار قابل اجرا است. همچنین برخلاف دیگر نمونه‌ها به صورت متنی و در قالب ورد یا پی دی اف ارسال می‌شوند. Resume اینفوگرافی، رنگ، فونت، طرح، قالب و چیدمان مختص به خود را دارد و از نظر زیبایی توجه کارفرما را به شدت به خود جذب خواهد کرد. رزومه‌های عکس‌دار بیشتر به این شکل تهیه می‌شوند. افرادی که در رشته‌های هنری، طراحی و گرافیک تحصیل کرده‌اند برای نشان دادن بخشی از مهارت‌های خود از نوع اینفوگرافی استفاده می‌کنند.

۶٫ رزومه هدفمند

رزومه هدفمند بیشتر بر مهارت‌ها و توانمندی‌های مرتبط با شغل درخواستی تأکید دارد. بنابراین نوشتن سوابق کاری دیگر ضرورتی ندارد. برای کارفرمایانی که بسیار دقیق هستند و فقط به دنبال مهارت‌های خاصی در بین کارجویان می‌گردند، این مدل بسیار کارآمد است. این نوع  باید برای هر موقعیت شغلی به صورت جداگانه و متناسب با آن جایگاه نوشته شود. رزومه هدفمند همچنین برای موقعیت‌های شغلی خاص که در آن‌ها رقابت بسیار بالاست، گزینه بسیار مناسب و ایده‌آلی است.

۷٫ رزومه غیرمتعارف

در رزومه‌های غیرمتعارف از طراحی گرافیکی، نمودار، عکس و حتی ویدئو نیز استفاده می‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید یک رزومه کاملاً حرفه‌ای، متفاوت و سرشار از خلاقیت داشته باشید، این مدل برای شما بسیار مناسب است. شما می‌توانید این مدل را در وب‌سایت‌های رسمی کسب و کار، به شکل چاپی و آنلاین منتشر کنید. یکی از شبکه‌های تخصصی کسب و کار که می‌توانید سوابق و تجربیات کاری خود را در آن جا قرار دهید، لینکدین است که یکی از شبکه‌های اجتماعی پرکاربرد در این زمینه است.

۸٫ مینی رزومه

مینی رزومه همان‌طور که از نامش پیداست، برای بیان مختصری از تجربه‌ها، مهارت‌های مرتبط با شغل و فعالیت‌های شغلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این مدل معمولاً در قرار ملاقات‌های کاری و نمایشگاهی که امکان برخورد با چند شخص مهم وجود دارد، استفاده می‌شود. بنابراین بهتر است برای موارد دیگر استخدامی به کار برده نشود. مینی رزومه‌ها ممولاً در ابعاد کارت ویزیت یا کمی بزرگتر تهیه می‌شوند.

انواع نمونه رزومه حرفه‌ای فارسی و انگلیسی

ما سعی کردیم تا اینجا شما را با انواع رزومه آشنا کنیم. اما شاید با خود بگویید که چگونه می‌توانیم یک Resume حرفه‌ای برای خود بنویسیم؟ شاید مشاهده چند نمونه حرفه‌ای بتواند به این سؤال شما کمک کند. به همین دلیل ما در ادامه این بخش چندین نمونه رزومه حرفه‌ای را برای شما عزیزان ارائه می‌کنیم.

نمونه رزومه منشی

در این نوع اطلاعات هویتی شامل جنسیت، سن، محل سکونت، مهارت ها و توانایی، سوابق فعالیت و نام شکت های قبلی، ذکر می شود. نکته مهم در این نوع ذکر نکته توانایی انجام همزمان چند فعالیت می باشد.

نمونه رزومه منشی

نمونه رزومه کاری مهندس کامپیوتر

در این نوع معمولا به غیر از اطلاعات هویتی که در همه نوع باید ذکر شود سوابق تحصیلی، سوابق کاری مرتبط در حوزه های مختلف IT اعم از شبکه، سخت افزار، نرم افزار باید ذکر شود. همچنین اگر به صورت پروژه ای هم فعالیت انجام شده باید نام پروژه ها بیان شود.

نمونه رزومه کاری مهندس کامپیوتر

نمونه رزومه ورزشی

رزومه‌های ورزشی اصولاً به منظور جذب همکار جدید یا شرکت در یک همایش ورزشی تهیه می‌شوند. عمده اطلاعاتی که در این نوع رزومه باید درج شوند شامل: سوابق ورزشی، موفقیت‌ها، علاقه‌مندی‌ها، اهداف، توانایی‌ها، جوایز و افتخارات کسب شده و … است.

نمونه رزومه ورزشی

نمونه رزومه کاری شرکت

در رزومه شرکت نیز همان‌طور که قبل‌تر اشاره کردیم، مخاطب یک فرد عادی نیست. بلکه افراد حرفه‌ای و مشتریان بالقوه هستند. به همین دلیل رزومه شرکت باید از نظر جذابیت، زیبایی، غیرشخصی بودن محتوا و منحصر به فرد بودن به بهترین شکل ممکن تهیه شود. همانند رزومه شرکت نرم افزاری یگانه در خصوص نرم افزار مدیریت مستندات .

نمونه رزومه کاری شرکت

نمونه رزومه پرستاری

نمونه رزومه پرستاری

نمونه رزومه انگلیسی پرستاری

از آن جا که اغلب پرستاران علاقه بسیار زیادی به مهاجرت دارند و همچنین شرایط کاری برای آن‌ها در برخی کشورها مساعد است، تهیه رزومه انگلیسی یکی از مواردی است که باید درباره آن بدانند. پرستاران با نشان دادن توانایی‌ها و قابلیت‌های خود در رزومه می‌توانند به راحتی به هدفشان برسند. در زیر نمونه‌ای از یک رزومه پرستاری انگلیسی را ارائه کردیم.

نمونه رزومه انگلیسی پرستاری

نمونه رزومه برنامه‌نویس انگلیسی

نمونه رزومه برنامه‌نویس انگلیسی

نمونه رزومه رئیس حسابداری

نمونه رزومه رئیس حسابداری

نمونه رزومه رشته حسابداری

رشته حسابداری، رشته‌ای است که در همه مراکز و شرکت‌ها مورد نیاز است. به همین دلیل فارغ‌التحصیلان این رشته باید بتوانند در رزومه خود را به بهترین شکل ممکن معرفی کنند.

نمونه رزومه رشته حسابداری

نمونه رزومه کاری مهندسی عمران

نمونه رزومه کاری مهندسی عمران

نمونه رزومه خام

گاهی اوقات برخی شرکت‌ها به کارجویان نمونه‌های خامی از رزومه را ارائه می‌دهند تا بتوانند در قالب آن‌ها خود را معرفی کنند. این فرم‌ها به دو شکل اینترنتی و چاپی در اختیار کارجویان قرار می‌گیرد تا سوابق خود را در آن درج کنند. اگر شما نیز کارفرما یا مسئول استخدام در یک شرکت یا سازمان هستید می‌توانید از این فرم‌های آماده برای جذب نیرو استفاده کنید.

نمونه رزومه خام

انواع نمونه CV حرفه‌ای

رزومه CV همان‌طور که گفتیم شامل تمامی سوابق با ذکر جزئیات کامل است. برای آن که بتوانید به صورت حرفه‌ای رزومه CV بنویسید چند نمونه انگلیسی را برای شما عزیزان ارائه می‌دهیم.

نمونه CV انگلیسی برای استخدام

نمونه CV انگلیسی برای استخدام

نمونه CV انگلیسی برای دانشگاه

نمونه CV انگلیسی برای دانشگاه

معرفی سایت های ایرانی و خارجی رزومه ساز آنلاین

در این قسمت به معرفی چند سایت رزومه ساز آنلاین می پردازیم که شما می توانید برای نوشتن سوابق حرفه ای و کاری خود از این سایت ها کمک بگیرید.

۱- سایت enhancv.com

دارای قالب های آماده می باشد و همچنین برای استفاده از خدمات آن باید مبلغی پرداخت شود.

۲- سایت Kickresume.com

برای استفاده از خدمات این سایت باید هزینه پرداخت شود. قالب های آماده برای رزومه نیز وجود دارد.

۳- سایت Resume.com

برای استفاده از خدمات این سایت نیازی به پرداخت وجه نیست. در این سایت امکان ساخت رزومه در مدت زمان کوتاهی وجود دارد.

۴- karboom.io

کاربوم یک سایت ایرانی برای ساخت سوابق کاری و حرفه ای می باشد. استفاده از خدمات آن رایگان می باشد.

۵- jobvision.io

۶- iranestekhdam.ir

 

بهترین روش نوشتن رزومه

بهترین روش نوشتن رزومه

همان‌طور که می‌دانید برای استخدام در یک شرکت یا سازمان، اولین مرحله ارسال رزومه شما است. کارفرما زمانی که رزومه را می‌خواند، نه شما را دیده و نه شناختی از شما دارد. تنها راه شناخت شما همان رزومه‌ای است برای کارفرما ارسال می‌کنید. بنابراین اگر توانسته باشید یک رزومه حرفه‌ای و قوی ارائه کنید، بدون شک از سوی کارفرما جهت مصاحبه دعوت خواهید شد. در غیر این صورت حتی اگر صلاحیت کافی برای کار در آن شرکت یا سازمان را داشته باشید، هرگز به مرحله بعد راه نخواهید یافت. پس فراموش نکنید که مهم‌ترین راه تصمیم‌گیری کارفرما برای جذب نیرو همان رزومه‌ای است که شما ارسال می‌کنید. بنابراین در نوشتن رزومه نهایت دقت و تلاش خود را به کار بگیرید تا خود را به بهترین شکل ممکن معرفی کنید. ما در این بخش شما را برای نوشتن یک رزومه حرفه‌ای و قوی راهنمایی می‌کنیم. پس با ما همراه باشید.

چگونه رزومه کاری حرفه‌ای بنویسیم؟

چگونه رزومه کاری حرفه‌ای بنویسیم؟

متقاعد کردن کارفرما یا مسئول استخدام مهم‌ترین مرحله در جذب شما در یک شرکت است. برای آن که بتوانید با رزومه خود تأثیری مثبت بر ذهن کارفرما یا مسئول استخدام گذارید باید هنگام نوشتن اطلاعاتتان در رزومه موارد مهمی را رعایت کنید. اولین و مهم‌ترین نکته، تهیه رزومه متناسب با جایگاه شغلی درخواستی است. سعی کنید آن چه را که برای شغل درخواستی حائز اهمیت است در اولویت قرار دهید و سپس مابقی موارد را ذکر کنید. برای رزومه خود یک قالب و چهارچوب مشخص تهیه کنید. می‌توانید از رزومه‌هایی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد، یکی را انتخاب کنید. قبل از آن که شروع به نوشتن کنید، چندین نمونه را به خوبی بررسی کنید تا ایده‌های خلاقانه‌ای در ذهنتان شکل بگیرد و بتوانید به بهترین شکل ممکن رزومه خود را بنویسید. از عباراتی که معانی مبهم و نامفهومی دارند، شدیداً خوددار کنید. رزومه را با زبانی ساده و گویا بنویسید. سعی کنید اطلاعات خود را در یک یا دو صفحه خلاصه کنید. بیشتر از این تعداد صفحه برای یک رزومه کاری مناسب نیست.

اطلاعات شخصی، تحصیلی، شغلی و … را به صورت دسته‌بندی شده در رزومه قرار دهید. در هر پاراگرافی که می‌خواهید شروع به نوشتن کنید، از بهترین جمله‌بندی و عبارات بهره‌مند شوید. زیرا خطوط اول هر پاراگراف مهم‌ترین بخش‌ آن محسوب می‌شود. پس آن را جدی بگیرید. علائم نگارشی را به صورت کامل رعایت کنید. مراقب باشید که نوشته شما هیچ گونه غلط املایی نداشته باشد. برای استخدام در شرکت یا سازمان ایرانی هرگز از رزومه انگلیسی استفاه نکنید.

نکات قابل توجه در تهیه رزومه

برای آن که یک رزومه حرفه‌ای داشته باشید باید نکاتی را مد نظر قرار دهید که در این بخش به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

نکات قابل توجه در تهیه رزومه

پرهیز از بزرگنمایی

گاهی اوقات برخی افراد قصد دارند به منظور پررنگ کردن سوابق خود، بیش از حد اغراق می‌کنند. اغراق یا بزرگنمایی کردن در نوشتن سوابق یا مهارت‌های خود منجر به شک کردن کارفرما به عدم صداقت شما می‌شود. بنابراین از بزرگنمایی بپرهیزید که احتمال مردود شدن شما را افزایش خواهد داد. رزومه باید متناسب با جایگاه شغلی نوشته شود. حتی در صورتی که Resume شما مورد قبول واقع گردد، هنگام مصاحبه کارفرما متوجه بزرگنمایی شما خواهد شد که در هر دو صورت شما شغل را از دست خواهید داد.

مختصر بودن

رزومه کاری را با CV اشتباه نگیرید. رزومه نهایتاً باید در دو صفحه نوشته شود. شما در حقیقت در رزومه خلاصه‌ای از سوابق خود را به صورت تیتروار بیان می‌کنید. همان‌طور که گفتیم کارفرمایان روزانه تعداد زیادی رزومه را مشاهده می‌کنند، بنابراین ممکن است زمان کافی برای خواندن جزئیات ذکر شده در آن را نداشته باشند. پس فقط در صورتی که قصد تهیه رزومه CV دارید، به بیان جزئیات بپردازید.

قرار دادن تصویر در رزومه

همنا‌طور که قبل‌تر هم اشاره کردیم، قرار دادن عکس در رزومه ضرورتی ندارد. اما می‌تواند تأثیر مثبتی بر کارفرما بگذارد. از طرفی بسیاری از کارفرمایان سوابق عکس‌دار را در اولویت قرار می‌دهند. بنابراین شما نیز برای حرفه‌ای‌تر شدن آن عکس پرسنلی و مناسبی را قرار دهید.

کمک گرفتن از یک مترجم برای بررسی رزومه انگلیسی

اگر می‌خواهید یک رزومه انگلیسی تهیه کنید و به کشورهای دیگر بفرستید، حتماً قبل از ارسال از یک مترجم به منظور بررسی آن کمک بگیرید. زبان‌های خارجه معمولاً جزئیات بسیار ریزی دارند که ممکن است از دید شما پنهان بمانند. بنابراین برای تهیه یک سابقه حرفه ای و قوی انگلیسی از یک مترجم مشاور در این زمینه کمک بگیرید تا بتوانید اعتماد کارفرما و مراجع خارجی را به خود جلب کنید. وجود ایرادات مفهومی در این نوع یک امتیاز منفی برای شما خواهد بود.

ارسال رزومه هدفمند و به‌روز

زمانی که شرکتی به نیرو با مهارت‌های تخصصی نیاز دارد، بهترین کار استفاده از رزومه هدفمند است. در این شرایط شما باید Resume متناسب با جایگاه شغلی تهیه و ارائه کنید. تجربه‌ها، سوابق کاری و توانمندی‌های مرتبط با شغل درخواستی را در اولویت قرار دهید. همچنین نحوه نوشتن خود را مطابق با نوع کسب و کار تغییر دهید. یکی از کارهایی که به شما در تهیه یک رزومه حرفه‌ای کمک می‌کند، بازنگری و به‌روزرسانی دوره‌ای آن است. شما با هر باز به‌روزرسانی و بازنگری می‌توانید علاوه بر افزودن موارد جدید، ایراداتی را که از چشمتان پنهان مانده را اصلاح کنید.

طراحی مناسب رزومه

با توجه به نیاز خود می‌توانید از رزومه‌های ساده یا طراحی شده استفاده کنید. اما بدانید که رزومه‌های طراحی شده که در آن‌ها افراد از خلاقیت خود استفاده کرده‌اند، تأثیر بسیار بیشتری بر کارفرما خواهد گذاشت. برای این که بتوانید بهترین قالب و طرح را برای آن را انتخاب کنید، چندین نمونه را مورد بررسی قرار دهید. بعد از انتخاب قالب مناسب و وارد کردن اطلاعات به فونت، تم و رنگ آن نیز توجه کنید. نوع فونت، رنگ و تم نیز تأثیر بسیاری زیادی در جلب توجه کارفرما دارد.

پرسش و پاسخ‌های مهم درباره رزومه

پرسش و پاسخ‌های مهم درباره رزومه

ما در این مقاله سعی کردیم هر آنچه را ک باید درباره رزومه، انواع آن و نحوه نوشتن بدانید، برای‌تان شرح دهیم. با این حال ممکن است همچنان سؤالاتی در ذهنتان شکل بگیرد که برای نوشتن یک رزومه حرفه‌ای به شما کمک کند. ما در این بخش به برخی از سؤالاتی که ممکن است در ذهن شما عزیزان ایجاد شود، پاسخ می‌دهیم.

چند نوع فرمت برای رزومه کاری وجود دارد؟

رزومه‌ها معمولاً در فرمت‌های HTML، DOCX، PDF، PSD و JPG قابل تهیه هستند. اما معمولاً PDF پرطرفدارترین فرمت برای ایجاد رزومه است. زیرا در این فرمت فایل ساخته شده را می‌توان بدون آن که تغییر کند برای همه ارسال کرد. این در حالیست که فرمت DOCX در دستگاه‌های مختلف دچار تغییر می‌شود. به همین دلیل کمتر از این نوع فرمت برای ارسال استفاده می‌شود. HTML نیز برای سوابق غیرمتعارف کاربرد دارد. سوابق و تجربیات کاری که تحت وب یا در شبکه‌ها و سایت‌های اینترنتی منتشر می‌شوند دارای این نوع فرمت هستند. شما می‌توانید با استفاده از این فرمت در سوابق خود عکس، فیلم و حتی صدا قرار دهید. فرمت‌های PSD و JPG نیز برای رزومه‌های اینفوگرافی کاربرد دارند که بیشتر با نرم‌افزارهای مخصوص که فرمت PSD دارند، تهیه می‌شوند. این نوع می‌تواند در فرمت تصویر JPG یا JPEG ذخیره و سپس ارسال کرد.

رزومه کاری باید دارای چند صفحه باشد؟

همان‌طور که اشاره کردیم مهم‌ترین اصل در حرفه‌ای بودن یک رزومه، رعایت اصل اختصار است. بنابراین یک Resume نباید بیش از حد طولانی باشد. بهترین طول برای یک رزومه ۲-۱ صفحه استاندارد است. تنها CV ها می‌توانند بیش از ۲ صفحه باشند. زیرا در آن‌ها ذکر جزئیات از موارد مهم و اساسی است.

چه اشکالاتی در رزومه کاری سبب رد آن توسط کارفرما می‌شود؟

رعایت نکردن مواردی مانند: دروغ‌گویی، بزرگنمایی بیش از حد، فرمت نامناسب، ذکر تجربه‌ها و مهارت‌های غیرمرتبط با جایگاه شغلی، بیان موارد شخصی غیرضروری، بیش از حد کوتاه بودن یا بلند بودن، عدم ساختار مناسب، اشتباه در نوشتن شماره تماس و راه‌ارتباطی، ناخوانا بودن و استفاده از عبارات نامفهوم یا ادبیات نامناسب می‌تواند منجر به رد شما توسط کارفرما شود. بنابراین تمامی موارد ذکر شده در این مقاله را به خوبی هنگام نوشتن رزومه رعایت کنید.

ثبت رزومه در گوگل چگونه است؟

یکی از راه‌هایی که می‌تواند به شما در پیدا کردن کار کمک کند، ثبت رزومه در گوگل است. بسیاری از کارفرمایان نیز به جای ثبت آگهی استخدام به گوگل مراجعه کرده و نیروی مورد نیاز خود را از وب‌سایت‌های کسب و کار پیدا می‌کنند. برای این کار شما باید رزومه حرفه‌ای خود را از طریق ابزراهایی مانند: GOOGLE DOCS یا GOOGLE DRIVE در گوگل منتشر کنید. البته وب‌سایت‌های بسیاری نیز وجود دارند که می‌توانند فایل شما را مستقیماً در گوگل منتشر کنند. یکی از مزایای این کار بیشتر دیده شدن و ایجاد فرصت‌های شغلی بهتر است.

رزومه علمی چیست؟

اگر قصد فعالیت یا پذیرش در مراجع علمی آموزشی را دارید، باید رزومه علمی تهیه کنید. بدون شک دانشگاه‌های معتبر داخلی یا خارجی برای پذیرش شما در مقطع دکترا نیازی به سوابق کاری‌تان ندارند. در این موارد شما فقط باید به ارائه سوابق علمی و پژوهشی، تحقیقی و تحصیلی خود بپردازید. اطلاعاتی مانند: سوابق تحصیلی، آموزشی، مقالات پژوهشی، ISI، مقالات منتشر شده در مجلات داخلی و خارجی، همایش‌ها بین‌المللی، کتب چاپ شده، دوره‌ها و کارگاه‌های گذرانده شده و … باید در رزومه علمی درج شوند.

آیا رزومه را باید از صفر ساخت یا قالب آماده برای این کار وجود دارد؟

خیر. شما می‌توانید قالب‌های آماده‌ای که در فضای اینترنت وجود دارند را دانلود و از آن‌ها استفاده کنید. منابع بسیار زیادی در اینترنت وجود دارند که قالب‌ها و طرح‌های زیبایی برای نوشتن یک رزومه ارائه می‌دهند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.