آشنایی با تگ HTML و کاربرد آن

بر خلاف تصور عموم، HTML یک زبان برنامه‌ نویسی نیست؛ بلکه به عنوان یک زبان نشانه‌ گذاری و علامت‌ گذاری در حوزه طراحی وب‌ سایت به کار می‌رود. HTML شامل تگ ‌های متفاوتی است که هر کدام معنای خاصی را در بر می‌گیرند و کاربرد های متنوعی دارند. اسناد HTML همگی متن‌ محور (text-based) هستند و پسوند فایل‌ های آنها به ترتیب html و htm. خواهد بود. اما اکثر افراد آن را به عنوان زبان های برنامه نویسی مانند پایتون و دیگر زبان ها می پندارند. در ادامه، به بررسی جزئیات بیشتر و دقیق این موضوع می‌ پردازیم.

HTML چیست؟

به طور کلی، زبان‌ های برنامه‌ نویسی ابزار های قدرتمند هستند که امکان برقراری ارتباط بین انسان و کامپیوتر را فراهم کرده‌ اند. اهمیت این زبان‌ ها در توسعه نرم‌ افزارها و ایجاد برنامه ‌های متنوع و پیچیده نهفته است.

ضمن توضیحات فوق، لازم به ذکر است که زبان نشانه‌گذاری ابر متن، که با عنوان HTML (Hyper Text Markup Language) شناخته می‌ شود، یک ابزار است که به طور اصطلاحی در حوزه طراحی وب ‌سایت به‌کار می‌رود. این زبان نشانه‌ گذاری، بنیانی برای ایجاد صفحات وب است و از تگ‌ ها و علامت‌ ها برای تشخیص و تعریف متنوع المان‌ ها و ساختار های صفحه استفاده می‌ کند. مهمترین نکته در اینجا این است که HTML به عنوان یک زبان نشانه‌گذاری، نه یک زبان برنامه‌ نویسی، بلکه یک وسیله برای ساختاردهی و مشخص‌ کردن محتوا در وب استفاده می‌شود.

از آنجا که زبان ‌های نشانه‌ گذاری از نیاز به مفاهیمی همچون حلقه‌ ها، شرط ‌ها، تکرار ها و موارد مشابه معاف هستند، استفاده از HTML برای طراحی وب‌ سایت‌ ها بسیار سهل و کار آمد است. با استفاده از این زبان، می‌ توان به راحتی جایگاه‌ ها و نقش‌ های مختلف المان‌ ها را در یک صفحه وب مشخص نمود و این المان‌ ها را به‌صورت سازمان‌ یافته در آنجا قرار داد.

آیا HTML 4 و HTML 5 تفاوتی دارند؟

تا سال 2008، بازار استفاده از HTML4 بسیار فعال بود و این نسخه از زبان نشانه ‌گذاری به طور گسترده مورد استفاده قرار می ‌گرفت. اما آشکار بود که HTML4 دارای ضعف‌ هایی است و نیازمند بروزرسانی است. اصلی ‌ترین ضعف مورد نیاز به تجدید نظر و بروزرسانی مربوط به حوزه چندرسانه ‌ای و گرافیک بود. در سال 2014، HTML5 به عنوان یک آپدیت مهم و اساسی برای این زبان نشانه گذاری مورد عرضه قرار گرفت. در این آپدیت، تگ‌ های جدید به HTML افزوده شدند که تأثیر بسیار مثبتی در بهبود کیفیت و تجربه کاربران داشتند.

کارکرد HTML به چه صورت است؟

هر وب ‌سایت از بخش‌ های متنوعی تشکیل شده است که از جمله آن‌ ها می‌ توان به هدر (Header)، بدنه (Body)، ساید بار (Aside) و فوتر (Footer) اشاره نمود. هر یک از این بخش‌ ها از المان‌ های متنوعی همچون عکس، محتوا متنی، جدول و سایر عناصر تشکیل یافته‌ اند. زبان HTML به صورت متن ‌محور، محل قرارگیری هر یک از این المان ‌ها را معین نموده و امکان ساختاردهی و طراحی وب‌ سایت ‌ها را ارائه می‌ دهد. به اصطلاح عامیانه، استفاده از HTML تنها برای طراحی چهار چوب، پایه و اساس وب‌ سایت مورد نظر می ‌تواند مفید باشد. از این منظر، HTML به‌عنوان یک ابزار اساسی و حیاتی، امکان ایجاد ساختار و زیرساخت اصلی وب‌ سایت ‌ها را فراهم می‌کند.

تگ HTML چیست؟

تگ‌ های HTML در واقع دستور العمل‌ های این زبان علامت‌ گذاری می ‌باشند که به موتور جست و جوی گوگل نشان‌ دهنده مکان المان‌ های مختلف در صفحات وب می‌ باشند. هر تگ، وظیفه ‌ای متفاوت دارد و نمایانگر المان‌ های مختلفی است. به عنوان مثال، اگر در قسمتی از صفحه نیاز به استفاده از لینک داریم، باید از تگ “a” استفاده نماییم. به منظور اطمینان از نمایش صحیح تگ‌ ها، ابتدا باید آنها را باز کرده و در انتها آنها را ببندیم.

به این ترتیب، تگ ‌های HTML نقش بسیار حیاتی در تعیین ساختار و محتوای صفحات وب ایفا می‌ کنند و از اهمیت چشمگیری در بهینه‌ سازی و نمایش صفحات در موتورهای جستجو برخوردارند.این زبان نشانه گذاری برای نرم افزارهای تحت وب، سایت ها و خیلی از جاهای دیگر به کار می رود. در نرم افزار های مانند: نرم افزار دبیرخانه نیز استفاده شده است. همچنین نرم افزار اتوماسیون اداری نیز دارای تگ HTML است که شما می توانید با کلیک بر روی گزینه زیر آن را دانلود کنید.

دانلود نرم افزار اتوماسیون اداری

پر کاربرد ترین تگ های HTML کدامند؟

تعدادی از تگ های HTML امروزه به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند. مانند تگ meter که برای اندازه گیری استفاده می شود. در مقابل اینگونه تگ ها، بسیاری از تگ ها مانند P که نمایانگر پاراگراف است بسیار کاربردی هستند. در ادامه لیست کوتاهی از این تگ های پر کاربرد را قرار داده ایم:

<!–…–><!DOCTYPE><a><article><b><area><br><button><div><footer>
قرار دادن توضیحاتمشخص کردن سندلینک ها  تعریف مقالهبولد کردن متن ناحیه قابل کلیک در نقشهرفتن به سطر بعدیدکمه قابل کلیکایجاد بخشبخش پایین صفحه
<h1> – <h6><i><label><form><input><li><ul><ol><table><code>
تعریف عنوانایتالیک کردنتعریف برچسب یا لیبلایجاد فرمقرار دادن اینپوت ‌ها در فرمآیتم های لیستایجاد یک لیست نامرتبایجاد یک لیست مرتبساخت جدولقرار دادن نمونه کد

مزایا و معایب HTML را بهتر بشناسید!

“زبان نشانه ‌گذاری HTML به عنوان یک استاندارد مورد استفاده در ایجاد صفحات وب، مزایا و معایب خود را دارا  است. در ادامه، برخی از مزایا و معایب این زبان را مورد بررسی قرار می ‌دهیم:

مزایا HTMLمعایب HTML
یادگیری آسانقابل اجرا در تمامی مرورگر هارایگان بودناپن سورس (open source)ادغام آسان با زبان های سمت سروروابسته بودن به زبان های سمت سرورضعف پشتیبانی در مرورگر های قدیمینیاز به طراحی صفحات به صورت مجزا

آیا یادگیری css و js برای استفاده از HTML ضروری است؟

همانطور که در بخش ‌های قبلی اشاره شده است، HTML را می ‌توان به عنوان چهار چوب و پایه اصلی هر سایت در نظر گرفت. برای ارتقاء و آراسته کردن این چهار چوب، از CSS و JS بهره‌ می ‌بریم. با استفاده از CSS، امکان طراحی و استایل ‌دهی با استفاده از کلاس ‌ها برای هر تگ وجود دارد. همچنین، JS به شما این امکان را می ‌دهد که المان ‌های سایت را به حالتی زیبا و متناسب با استانداردهای روز طراحی تبدیل کنید.

اگرچه یادگیری CSS و JS برای استفاده از HTML ضروری نیست، اما بی‌ گمان داشتن تسلط بر این دو زبان برنامه ‌نویسی، توانمندی بیشتری برای طراحی سایت و اجرای پروژه‌ های موفق ‌تر ایجاد می ‌کند. این دانش و تجربه به توسعه ‌دهندگان اجازه می ‌دهد تا با بهره ‌گیری از قابلیت ‌ها و امکانات پیشرفته CSS و JS، طرح‌ ها و اجزاء سایت خود را به نحوی جذاب و معنی ‌دار طراحی کنند.

سوالات متداول

HTML چیست؟

این زبان نشانه‌ گذاری، بنیانی برای ایجاد صفحات وب است و از تگ‌ ها و علامت‌ ها برای تشخیص و تعریف متنوع المان‌ ها و ساختار های صفحه استفاده می‌ کند.

تگ چیست؟

تگ‌ های HTML در واقع دستور العمل‌ های این زبان علامت‌ گذاری می ‌باشند که به موتور جست و جوی گوگل نشان‌ دهنده مکان المان‌ های مختلف در صفحات وب می‌ باشند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.