معرفی کد QR و کاربرد آن

QR Code چیست؟ وارد رستوران لوکسی می‌شوید و توقع دارید که گارسون با ۲ منوی بلند بالا به استقبالتان بیاید تا غذای مورد علاقه خود را انتخاب کنید. اما بعد از کمی منتظر شدن و سرچرخاندن تازه متوجه می‌شوید که منو در واقع یک QR کد است که زیر شیشه میز چسبانده شده و باید آن را اسکن کنید تا لیست غذا و ریز جزئیات قیمت را ببیند. تازه باید سفارش خود را از طریق همان سایتی که با QR کد به آن هدایت می‌شوید، ثبت کنید.

این سیطره فناوری روی زندگی روزمره ماست. حالا به کمک QR کدها که همه جا هستند می‌توانیم غذا سفارش دهیم، قبض بپردازیم، پول بلیط سینما را حساب کنیم، بروشور شرکت‌ها را بررسی کنیم و کلی کار دیگر انجام دهیم.

اما این کدهای اعجاب انگیز که ظاهرشان از نظر زیبایی چنگی به دل نمی‌زند از کجا آمده‌اند؟ چرا این همه محبوب و پر استفاده شدند؟ انواع آن‌ها چیست؟ و قرار است در آینده چه خدماتی به ما ارائه کنند؟

این مطلب را بخوانید تا با زیر و بم مفهوم QR کدها آشنا شوید.

کیو آر کد (QR Code) چیست؟

کیو آر کد (QR Code) چیست؟

QR Code سرواژه کلمات Quick Response به معنی پاسخ سریع است. شاید این کدها به نظر خیلی ساده برسند. اما می‌توانند اطلاعات بسیار زیادی را ذخیره کنند. مهم نیست که هر QR کد چقدر اطلاعات دارد. مهم این است که به محض اسکن شدن توسط دستگاه خیلی فوری این اطلاعات را در اختیار کاربر قرار دهند. به همین دلیل است که معنی QR Code ، کد سریع یا کد آنی است.

QR Code در واقع نوعی بارکد است که به راحتی توسط اکثر دستگاه‌های دیجیتالی خوانده و تحلیل می‌شود. QR کد اطلاعات را در یک شبکه مربعی از پیکسل‌ها ذخیره می‌کند.

کدهای QR اغلب برای ردیابی اطلاعات مربوط به محصولات در زنجیره تامین یا فروشگاه‎های بزرگ استفاده می‌شوند. چون بسیاری از تلفن‌های هوشمند دارای کد خوان QR هستند، کاربر به راحتی می‌تواند اطلاعات مربوط به محصولات را در کسری از ثانیه با اسکن کردن کد به دست آورد.

جالب است بدانید که میزان مصرف و محبوبیت QR Code ها در زمان شیوع کرونا چندین برابر شد. چون این کدها قادرند میزان تماس دستی افراد را به شکل چشمگیری کاهش دهند.

تاریخچه و کاربرد QR Code(بارکد دو بعدی)

تاریخچه و کاربردQR Code(بارکد دو بعدی)

تاریخچه QRکدها به سال ۱۹۶۰ میلادی بر می‌گردد. زمانی که ژاپن وارد دوران رونق اقتصادی خود شد. در آن زمان فروشگاه‌های بسیار بزرگ در این کشور شروع به کار کردند. فروشگاه‌های زنجیره‌ای که طیف وسیعی از محصولات متنوع را به فروش می‌رساندند. از مواد غذایی گرفته تا پوشاک و از لوازم خانگی تا میوه و سبزیجات.

در آن زمان صندوق داران مجبور بودند کد محصولات را به صورت دستی وارد سیستم کنند. کاری که بسیار زمان بر و طاقت فرسا بود و در عین حال احتمال خطای بسیار بالایی داشت. همین موضوع باعث می‌شد که صندوق داران از بیماری بی حسی طولانی مدت مچ و سندورم تونل کارپ رنج ببرند.

در این زمان بود که اختراع بارکد راه حلی برای این مشکل ارائه کرد. در ادامه سیستم POS توسعه یافت. این سیستم هنگام اسکن بارکد روی کالا توسط یک حسگر نوری، قیمت یک کالا به طور خودکار روی صندوق نمایش می‌داد و اطلاعات مربوط به کالا در همان زمان به کامپیوتر ارسال می‌شد.

اما گسترش استفاده از بارکدها، محدودیت‌های آنها را هم آشکار کرد. مهم‌ترین این محدودیت‌ها این بود که یک بارکد فقط می‌توانست تا ۲۰ کاراکتر الفبایی یا عددی را در خود جای دهد. این مشکل از آنجایی ناشی می‌شد که بارکدها دوبعدی بودند و طراحان این سیستم اصرار داشتند که کد محصولات را هرطور شده در این ۲۰ کاراکتر جا بدهند.

بزرگ‌ترین چالش برای تیم ژاپنی طراح QR کد این بود که بدانند چگونه می‌توان کدها را در سریع‌ترین زمان ممکن خواند. آن‌ها به این ایده رسیدند که ممکن است مشکل آنها با اضافه کردن اطلاعات موقعیتی که نشان دهنده وجود کدی برای خواندن است، حل شود. به این ترتیب الگوی تشخیص موقعیت، متشکل از علامت‌های مربع شکل گرفت. با گنجاندن این علائم در کد خواندن آنها با سرعت بالا امکان پذیر شد.

یکی از نکات جالب در طراحی QR کدها انتخاب علامت مربع برای طراحی کدها بود. تیم طراحی دلیل این موضوع را اینطور شرح داد که علامت مربع در نمادهای تجاری و کدهای محصول بسیار کمی مورد استفاده قرار می‌گیرند. ضمن آن‌که اگر در زمان اسکن QR Code نماد مشابهی در اطراف دستگاه اسکن کننده قرار داشته باشد، احتمال بروز خطای تشخیصی خیلی زیاد می‌شود. برای جلوگیری از این نوع خواندن اشتباه، الگوهای تشخیص موقعیت QR Code باید واقعاً منحصر به فرد باشد.

پس از بررسی کامل این مشکل، تیم طراحی تصمیم گرفت بررسی جامعی از نسبت نواحی سفید به سیاه در تصاویر و نمادهای چاپ شده روی بروشورها، مجلات، جعبه‌های مقوایی و غیره پس از تبدیل آنها به الگوهایی با مناطق سیاه و سفید انجام دهد. در نهایت آنها به کمترین نسبت استفاده شده از مناطق سیاه و سفید روی مواد چاپی رسیدند. این نسبت ۱:۱:۳:۱:۱ بود. به این ترتیب عرض نواحی سیاه و سفید در الگوهای تشخیص موقعیت تعیین شد. بر این اساس تدبیری ایجاد شد که از طریق آن جهت گیری کد QR بدون توجه به زاویه اسکن، که می‌تواند هر زاویه ای از ۳۶۰ درجه باشد، با جستجوی این نسبت منحصر به فرد تعیین می شود.

در نهایت یک کد QR با قابلیت کدگذاری حدود ۷۰۰۰ عدد با قابلیت اضافی کدنویسی کاراکترهای کانجی ساخته شد. این کد نه تنها می‌تواند اطلاعات زیادی را در خود جای دهد، بلکه می‌تواند بیش از ۱۰ برابر سریع‌تر از سایر کدها خوانده شود.

ابتدا استفاده از QR Code ها مورد توجه صنایع خودرو سازی قرار گرفت. آن‌ها همه مراحل ساخت تا مونتاژ قطعات خودرورهای خود را با استفاده از این کدهای آنی مکانیزه کردند. اما به تدریج موارد مصرف این کد افزایش پیدا کرده و در نهایت آنقدر در دسترس قرار گرفت که اکنون جزئی‌ترین اطلاعات را حتی از روی سایت‌ها می‌توان با اسکن QR کدها به دست آورد.

مزایای QR Code چیست؟

مزایای QR Code چیست؟

استفاده از کد QR مزایای بسیاری دارد که بخشی از آن‌ها را در ادامه شرح خواهیم داد.
۱- کدهایQR تطبیق پذیری بالایی دارند. یعنی از آن‌ها برای هر چیزی می‌توان استفاده کرد.
۲- اسکن کردن آن‌ها با هر نوع گوشی و دستگاه دیجیتالی دیگری که مجهز به نرم افزار مناسب باشد، امکان پذیر است.
۳- استفاده از آن‌ها به شدت مصرف کاغذ را کاهش می‌دهد (حذف کارت‌های ویزیت و تراکت‌های تبلیغاتی و …)
۴- نیازی به نوشتن اطلاعات اساسی وجود ندارد.
۵- برای کسانی که دچار کم توانی بینایی، مشکل در تشخیص راه و مواردی از این دست هستند، عالی است.
۶- تقریباً رایگان یا بسیار ارزان هستند.
۷- حجم زیادی از اطلاعات را ذخیره می‌کنند.
۸- دسترسی به اطلاعات زیاد را برای همه امکان پذیر می‌کنند.
۹- به تبلیغ کنندگان این اجازه را می‌دهند که میزان برگشت سرمایه را با میزان کلیک روی QR Code اندازه گیری کنند.
۱۰- ابزار بسیار مفیدی برای مشتریان هستند.
۱۱- تحمل خطای بالایی دارند و احتمال بروز اشتباه در آن‌ها کم است.
۱۲- برای نیازهای مختلفی مانند URL یا آدرس وب، شماره تلفن، موقعیت جغرافیایی با نقشه، متن و غیره طراحی شده اند. از این رو چند منظوره هستند.

معایب QR کدها چیست؟

معایب QR کدها چیست؟

۱- برای استفاده از آن حتماً نیاز به یک گوشی موبایل وجود دارد.
۲- هنوز بسیاری از کاربران گوشی همراه طرز استفاده از آن را بلد نیستند.
۳- ظاهر کدهای QR Code چندان زیبا نیست و به همین دلیل ممکن است نخواهید آن‌ها را روی کارت ویزیت خود داشته باشید.
۴- فن آوری‌های جدیدی در حال ظهورند که ممکن است به زودی جای کدهای QR را بگیرند.

بارکد یا Barcode چیست؟

بارکد یا Barcode چیست؟

بارکد در دهه ۱۹۷۰ معرفی شد و اکنون بخشی از معاملات معمول تجاری است. بنابراین عمر QR codes ها کمی طولانی‌‎تر از بارکدهاست. گرچه شاید این موضوع برعکس به نظر برسد. فروشگاه‌های مواد غذایی تا لباس فروشی‌ها از بارکدها برای به دست آوردن قیمت و سایر اطلاعات مربوط به کالاها استفاده می‌کنند. در یک باجه معمولی فروشگاه از یک اسکنر برای شناسایی یک محصول از طریق بارکد آن استفاده می‌شود. سپس یک کامپیوتر قیمت کالا را جستجو می‌کند و آن عدد را به صندوق می‌دهد، جایی که صورت‌حساب خرید مشتری صادر می‌شود.

بارکد یا barcode مجموعه‌ای از میله‌ها یا خطوط موازی با عرض‌های متفاوت است که برای وارد کردن داده‌ها به یک سیستم کامپیوتری استفاده می‌شود. نوارها معمولاً در زمینه سفید و سیاه هستند و عرض و مقدار آنها بسته به کاربردی که دارند متفاوت است. میله‌ها برای نشان دادن ارقام باینری ۰ و ۱ استفاده می‌شوند. این اعداد که دنباله‌های آنها می‌توانند اعداد ۰ تا ۹ را نشان دهند، توسط یک دستگاه دیجیتالی پردازش می‌شوند. وجود یا عدم وجود میله ای با عرض خاص در یک موقعیت خاص در یک دنباله توسط کامپیوتر به صورت ۰ یا ۱ خوانده می شود. اکثر این کدها از نوارهایی با دو عرض مختلف (ضخیم و نازک) استفاده می‌کنند.

اطلاعات روی بارکدها توسط دستگاهی مانند اسکنر خوانده و به کامپیوتر ارسال می‌شود. حتماً در فروشگاه‌های متوسط و بزرگ اسکنر مخصوصی را که بارکد روی محصولات را خوانده و آن را به دستگاه می‌فرستد را دیده‌اید. یک اسکنر دستی یا قلم بارکد روی کد جابجا می‌شود، یا خود کد با دست روی اسکنر تعبیه شده در پیشخوان صندوق یا سطوح دیگر منتقل می‌شود. سپس کامپیوتر داده‌ها را در بارکد ذخیره یا بلافاصله پردازش می‌کند.

[irp posts=”28167″ name=”SaaS یا نرم‌افزار به عنوان سرویس چیست؟ مزایا و کاربرد SaaS +معرفی برترین سرویس‌ها”]

مزایای استفاده از بارکد چیست؟

مزایای بارکد چیست؟

شاید اصلی‌ترین مزیت استفاده از بارکدها این باشد که کارهای تکراری با فرآیندهای خسته کننده بسیار سریع‌تر و کارآمدتر انجام می‌شوند. این کدها می‌توانند در هزینه و زمان انجام پروسه‌های کاری صرفه‌جویی کنند. موضوعی که در ادامه برای کسب و کار شما بسیار مفید و با اهمیت خواهد بود.

اما این همه مزایای استفاده از بارکدها نیست. در ادامه به توضیح مزیت‌های استفاده از بارکدها خواهیم پرداخت:

۱- نصب و راه اندازی دستگاه بارکد خوان بسیار ساده است

اسکنرهای بارکدخوان و سیستمی که اطلاعات اسکن شده را ثبت و تحلیل کند به سادگی و سرعت نصب و راه اندازی می‌شوند.

۲- کارمندان به سادگی کارکردن با آن‌ها را می‌آموزند

یکی از ویژگی‌های بسیار مهم استفاده ازبارکدها این است که کارمندان به راحتی می‌توانند نحوه کار کردن با آن‌ها را بیاموزند. کارکردن بارکد خوان دستی فقط چند دقیقه طول می‌کشد. همچنین نیازی نیست کارمندان با کل موجودی یا روش قیمت گذاری آشنا باشند.

۳- امکان استفاده از بارکدخوان بی سیم وجود دارد

بارکد خوان یا اسکنرهای بی سیم کار را برای صاحبان فروشگاه‌ها به مراتب ساده‌تر کرده‌اند. چون کار کردن با این اسکنرها بسیار راحت است. زیرا می‌توانید آن‌ها را در هر نقطه‌ای از فروشگاه همراه خود ببرید.

۴- جلوی بسیاری از خطاهای انسانی گرفته می‌شود

با استفاده از بارکد می‌توانید جلوی بسیاری از خطاهای انسانی، از جمله وارد کردن کد اشتباه را بگیرید. خطاهای دفتری اغلب می‌توانند پرهزینه باشند. همچنین در صورت کدگذاری اشتباه داده‌ها منجر به ضرر مجموعه شوند. اسکنرهای بارکد قطعاً یک سرمایه گذاری بلندمدت و یک سد ایمنی برای کسب و کار شما هستند.

۵- بارکدها کارآمد هستند

اگر مشتری بخواهد درباره تاریخچه محصولی که مدتی در قفسه بوده، اطلاعات بیشتری کسب کند، نیازی به جستجو در فایل‌های قدیمی و اوراق گمشده نخواهید داشت. در عوض می‌توانید به سادگی از یک بارکد اسکنر برای یافتن آن اطلاعات استفاده کنید. یعنی با استفاده از بارکد مشتری شما می‌تواند اطلاعات مورد نیاز خود را در عرض چند ثانیه به دست آورد.

۶- در زمان مجموعه شما صرفه جویی می‌کنند

احتمالاً بری این بخش نیازی به توضیحات اضافه‌تر نیست. چون مشخص است که وقتی به جای وارد کردن کدها به صورت دستی، از بارکد و اسکنر مخصوص استفاده می‌شود، سرعت کار بسیار بالا می‌رود.

با بارکد و اسکنر بارکد، کارهایی مانند شمارش موجودی بسیار سریع‌تر انجام میشود. به جای اینکه مجبور باشید به صورت فیزیکی وارد عمل شوید و همه چیز را دستی ضبط کنید، کافی است به سادگی بارکدی را اسکن کنید که حاوی تمام اطلاعات مورد نیاز شما است. این اطلاعات به طور خودکار وارد کامپیوتر شده و در زمان و تلاش شما صرفه جویی می‌کند.

۷- به روز رسانی اطلاعات در کمترین زمان ممکن

به روز رسانی داده‌ها با اسکنر بارکد بسیار ساده‌تر است. چون می‌توانید بلافاصله داده‌های مربوط به کالا یا محصولات خود را به‌روزرسانی کنید و فوراً به آن‌ها دسترسی داشته باشید. اسکنرهای بارکد هرگونه تاخیر ناشی از عدم دقت را از بین می‌برند. به همین دلیل ابزارهای بسیار مفیدی هستند.

۸- استفاده از بارکدها بسیار مقرون به صرفه است

استفاده از بارکد به صرفه جویی در منابع کمک می‌کند. این یک مزیت به خصوص و بسیار مهم است. چون به جای نیاز به منابعی مانند کاغذ، می‌توانید اطلاعات را به صورت دیجیتالی ذخیره کنید. به این ترتیب عملاً می‌توانید بدون کاغذ کارهای خود را انجام دهید و نیازی به پرداخت هزینه‌های اضافی برای منابع غیر ضروری نخواهید داشت.

معایب استفاده از بارکدها چیست؟

معایب بارکدها

استفاده از بارکدها چالش‌هایی هم دارد که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم.

۱- اسکنرهای بارکد برای اینکه بتوانند بارکدها را بخوانند باید به صورت مستقیم روی بارکد قرار داده شوند. برای خواندن بارکد، اسکنر بارکد باید کاملاً نزدیک به آن باشد. این فاصله باید چیزی کمتر از ۱۰ سانتی متر باشد.

۲- بارکدها قابلیت خواندن/نوشتن ندارند. آنها حاوی هیچ گونه اطلاعات اضافی مانند تاریخ انقضا و غیره نیستند. آنها فقط حاوی اطلاعات مربوط به سازنده و محصول هستند.

۳- هر محصول یا بارکدی باید به صورت کاملاً جداگانه اسکن شود.

۴- بارکدها را می‌توان راحت تکثیر یا کد آن‌ها را جعل کرد.

۵- بارکدها راحت‌تر آسیب می‌بینند. از آنجایی که خط دید برای اسکن مورد نیاز است، بارکد چاپ شده باید در قسمت بیرونی محصول قرار گیرد.

۶- اگر بارکد پاره شده یا آسیب دیده باشد، راهی برای اسکن محصول وجود ندارد.

[irp posts=”28105″ name=”فضای ابری چیست؟ چه کاربردی دارد؟ مزایا معایب + ظرفیت ذخیره سازی فضای ابری چقدر است؟”]

تفاوت بارکد Barcode و QR Code چیست؟

تفاوت بارکد Barcode و QR Code چیست؟

البته که از نظر ظاهری و عملکرد بارکد و QR Code بسیار به هم شبیه هستند. اما تفاوت‌هایی هم بین این دو تکنولوژی وجود دارد که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم.

بارکد یک کد قابل خواندن توسط ماشین است که از اعداد و الگوی‌هایی با خطوط موازی و عرض‌های مختلف تشکیل شده است. این در حالی که یک Code QR یک کد قابل خواندن توسط ماشین است که از مجموعه ای از مربع‌های سیاه و سفید تشکیل شده و می‌تواند توسط دستگاه‌های دیجیتالی مانند گوشی‌های هوشمند یا اسکنرهای مخصوص خوانده شود.

تفاوت از نظر ظاهری

بارکدها دارای اشکال مربع یا مستطیلی هستند و از خطوط موازی سیاه در کنار فضاهای سفید تشکیل شده اند. اما کدهای QR مربعی هستند. یک صفحه شطرنجی که از مربع‌های مشکی در کنار مربع‌های سفید تشکیل شده است.

اطلاعاتی که ذخیره می‌کنند

از نظر اطلاعاتی که این دو نوع کد نگهداری می‌کنند باید گفت که کدهای QR شامل اطلاعات بیشتری در مورد محصولات هستند. بارکدها ممکن است فقط شامل اطلاعاتی مانند نوع، اندازه و رنگ محصولات باشند. در حالی که کدهای QR اغلب شامل اطلاعات اضافی مانند قیمت، وضعیت محصول، تاریخ تولید و انقضا هستند. حتی کدهای QR قادرند اطلاعات چند رسانه‌ای را هم ذخیره کنند.

اسکن کردن

بارکدها را باید در زاویه خاص خودشان که از بالا به پایین است، اسکن کرد. اما کدهای آنی یا QR کدها را می‌توان از هر زاویه و جهتی اسکن کرد.

کد QR را چه جاهایی می‌توان قرار داد؟ یا کاربردهای عمومی QR Code چیست؟

کاربردهای عمومی QR Code چیست؟

یک آمار جالب در خصوص استفاده از QR Code وجود دارد و آن این است که در سال ۲۰۲۰ میلادی چیزی در حدود ۱۱ میلیون خانواده آمریکایی حداقل یک QR کد را اسکن کرده‌اند. این آمار نشان می‌دهد که امروزه کدهای QR برای هر چیزی، از کمپین‌های بازاریابی گرفته تا پرداخت‌های بدون تماس استفاده می‌شوند. البته سهولت استفاده از این کدها یکی از دلایل اصلی استفاده از این کدهاست.

به هر روی استفاده‌های بیشماری از QR کدها می‌شود و البته روش‌های خلاقانه زیادی برای استفاده از کدهای آنی وجود دارد که در ادامه به توضیح برخی از جذاب‌ترین‌های آن می‌پردازیم.

۱- ایستگاه‌های اتوبوس و قطار به جای استفاده از بلیط
۲- به عنوان کارت ویزیت
۳- منوی غذا در رستوران‌ها
۴- فرم‌های نظرسنجی
۵- به عنوان کوپن یا کالابرگ
۶- لینک دانلود برنامه در سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها
۷- منوهای بدون تماس
۸- پرداخت هزینه‌های خرید آنلاین
۹- اتصال به شبکه اینترنت WiFi
۱۰- اطلاعات دوره‌های آموزشی
۱۱- اطلاعات بیزینسی
۱۲- استفاده روی بیلبردهای تبلیغاتی
۱۳- بازاریابی ایونت‌ها
۱۴- ساخت لیست دریافت کننده‌های ایمیل
۱۵- اجاره نامه‌ها و پروانه‌های ساخت
۱۶- رزومه‌های کاری
۱۷- و …

[irp posts=”26901″ name=”نرم افزار اتوماسیون اداری تحت وب – سیستم اتوماسیون اداری آنلاین – نرم افزار اتوماسیون”]

کاربرد QR Code در کسب و کارها چیست؟

کاربرد QR Code

استفاده از QR Code هیچ محدودیتی در کسب و کار شما ندارد. یعنی به راحتی از قابلیت‌های این ابزار می‌توانید برای رشد بیزینس خود استفاده کنید. در ادامه چند نمونه از کاربرد QR Code در کسب و کار را شرح خواهیم داد.

۱- از QR Code ها در کارت‌های ویزیت استفاده کنید

یک کد QR را با اطلاعات تماس خود مستقیماً در یک کارت ویزیت فیزیکی قرار دهید. همچنین می‌توانید یک کد QR کارت ویزیت را از طریق ایمیل، پیام کوتاه، رسانه‌های اجتماعی و موارد دیگر با مشریان خود به اشتراک بگذارید.

۲- کارت‌های جایزه یا کالابرگ‌ها را از طریق QR Code ارائه کنید

هدایا، تخفیف‌ها و کارت‌های جایزه روش‌های عالی برای هدایت ترافیک سایت به سمت بیزینس شما هستند. می‌توانید یک کد QR را مستقیماً به یک کوپن آنلاین یا پیشنهاد ویژه لینک کنید. سپس برای تعیین اثربخشی پیشنهاد، تعامل را ایجاد و آن را پیگیری کنید. لینک کردن QR کدها به جایزهایی که به مخاطب می‌دهید هم یک راه عالی برای تولید سرنخ‌های جدید است.

۳- از کدهای QR برای پر کردن فرم‌های نظرسنجی توسط مشتریان خود استفاده کنید

خیلی عالی است که مشتریان شما در خصوص کسب و کارتان نظر بدهند و آن را نقد کنند. اما آیا آن‌ها این کار را انجام می‌دهند؟ یعنی آیا برای آن وقت دارند؟ بهتر است به جای این که از آن‌ها بخواهید در سایت یا پیج شما نظر بدهند، با یک QR کد آن‌ها را به سمت سایت‌هایی مانند Google یا yelp هدایت کرده و در آنجا فرمی در اخیتارشان قرار دهید تا در آن نظر بدهند.

کدهای QR را در فروشگاه‌ها، دفاتر، رستوران‌ها یا روی رسیدها قرار دهید که بازبینی و نظر دهی را تسهیل کنند. از آنجایی که مشتریان از تلفن‌های خود برای دسترسی به کد QR استفاده می‌کنند، این یک فرصت منحصر به فرد برای آن‌ها است که حتی عکسی را به نظرات خود اضافه کنند تا به جلب توجه بیشتر کمک کند.

۴- از کدهای آنی برای بهبود تجربه مشتریان خود استفاده کنید

کدهای QR می‌توانند به شکل چشمگیری در بهبود تجربه مشتری اثر خوبی داشته باشند. چون تجربه مشتری به طور فزاینده ای برای رشد بیزینس‌ها حیاتی شده است و کدهای QR می‌توانند به بهبود تجربه مشتری کمک کنند.

برای مثال بسیاری از موزه‌ها و جاذبه‌های گردشگری در جهان کدهای QR را در سرتاسر مکان‌ها قرار می‌دهند. این کدها به فایل‌های صوتی و تصویری، متن، نقشه‌ها و موارد دیگر لینک می‌شوند و اطلاعات کاملی از موارد مورد نظر به کاربر می‌دهند.

انواع بارکد QR Code(بارکد دو بعدی)

انواع بارکد QR Code(بارکد دو بعدی)

شاید نمونه‌های بسیار زیادی از QR Code وجود داشته باشد. اما به طور کلی ۴ مدل از آن‌ها وجود دارد که در نظر عموم شناخته شده‌تر بوده و زیاد از آن‌ها استفاده می‌شود.

۱- QR کدهای عددی یا Numeric mode

این مدل از QR کد برای ارقام اعشاری ۰ تا ۹ است. مدل عددی موثرترین حالت ذخیره سازی اطلاعات است که حداکثر ۷۰۸۹ کاراکتر را در یک QR کد در دسترس قرار می‌دهد.

۲- QR کد الفبایی یا Alphanumeric mode

این نوع از QR کد برای اعداد دیجیتال اعشاری ۰ تا ۹، به اضافه حروف بزرگ A تا Z، و نمادهای $، ٪، *، +، –، .، /، و: و همچنین یک فاصله است. این مدل از QR کد اجازه می‌دهد تا حداکثر ۴۲۹۶ کاراکتر اطلاعات در یک آنی ذخیره شود.

۳- QR کد بایت یا Byte mode

این QR کد برای کاراکترهای ISO-8859-1 است. این کد اجازه می‌دهد تا ۲۹۵۳ کاراکتر اطلاعات در یک کد آنی ذخیره شود.

۴- QR کد کانجی یا Kanji mode

این کد QR برای کاراکترهای دو بایتی از مجموعه کاراکترهای Shift JIS است و برای رمزگذاری کاراکترها به زبان ژاپنی استفاده می‌شود. این کد فقط می‌تواند تنها ۱۸۱۷ کاراکتر برای ذخیره سازی در دسترس است. حالت دوم کانجی به نام حالت تفسیر کانال گسترده (ECI) می‌تواند مجموعه کاراکتر کانجی UTF-8 را مشخص کند. با این حال برخی از خوانندگان کد QR قادر به خواندن این مجموعه کاراکترها نیستند.

[irp posts=”28104″ name=”تکنولوژی PWA چیست؟ مزایا و کاربرد PWA در طراحی وبسایت‌ها با وب اپلیکیشن‌های پیش رونده”]

سبک‌های مختلف کد QR Code چیست؟

سبک‌های مختلف کد QR Code چیست؟

امکان ایجاد کدهای QR در انواع و مدل‌های مختلفی وجود دارد. اما ۵ مدل از آن‌ها هستند که بیشتر از سایرین مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته همه QR کدها در واقع یک کار انجام می‌دهند اما می‌توانند با ظاهرهای مختلفی دیده شوند.

۱- QR Code

این نسخه اصلی کد QR است که توسط Denso Wave در دهه ۱۹۹۰ ایجاد شد. تشخیص آن با سه الگوی یاب آن در گوشه‌های پایین-چپ، بالا-چپ و بالا-راست آسان است.

۲- Aztec code یا کد آزتک

این کد در ظاهر به یک کد QR Code شبیه است اما در واقع با آن فرق دارد. کد آزتک توسط Welch Allyn توسعه یافت و فقط شامل یک الگوی یاب است که درست در وسط قرار گرفته است.

۳- کد Maxi

این نوع کد QR توسط خدمات پستی ایالات متحده استفاده می شود. این کد از نظر ظاهری شبیه به کد آزتک است که الگوی یاب را در وسط قرار می‌دهد. اما از الگوی لانه زنبوری به جای مربع استفاده می‌کند.

۴- PDF417

به نظر می‌رسد این کد از نظر ظاهری ترکیبی بین کد QR و بارکد است. اما به راحتی با شکل مستطیلی آن قابل تشخیص است.

۵- Semacode

Semacode که توسط شرکت نرم افزاری به همین نام توسعه یافته است، یک ماتریس داده است که بسیار شبیه یک کد QR معمولی است اما الگوهای آن به راحتی قابل تشخیص نیستند.

روش خواندن کدهای QR Code

روش خواندن کدهای QR Code

برای این که بتوانید یک کد QR را بخوانید کافی است یک نرم افزار مخصوص این کار را از جایی مثل کافه بازار یا Google Play دانلود کنید. این‌ها نرم افزارهای ساده و کم حجمی هستند که به راحتی می‌توانید هر مدلی از آن‌ها را دانلود و نصب کرده و کدهای آنی را با آن‌ها اسکن کنید.

چگونه QR Code اختصاصی خودمان را بسازیم؟

چگونگی QR Code اختصاصی خودمان را بسازیم؟

فرآیند ساختن یک QR کد بسیار ساده است. برای این کار کافی است وارد یک سایت سازنده QR کد شوید. برای این کار می‌توانید از سایت www. rmake.ir استفاده کنید.

درطی این فرآیند از شما خواسته می‌شود که آدرس سایت، اسم پیج، عکس مورد نظر، کد WiFi و به طور کلی هر اطلاعاتی که نیاز دارید بعد از اسکن QR کد به کاربر نشان داده شود را وارد کنید. سپس خود سیستم برای شما یک QR کد اختصاصی می‌سازد و اطلاعات انتخاب شده را به آن لینک می‌کند.

فرقی نمی‌کند که کد آنی یا QR Code خود را در چه سایتی می‌سازید. به هر حال امکان انتخاب رنگ، سایز، درج لوگو و تعیین نوع فریم کد برای شما فراهم است.

نقش بارکد و QR Code در ایجاد بایگانی دیجیتال

نقش بارکد در ایجاد بایگانی دیجیتال

 

یکی از مزایای استفاده از بارکدها و QR Codes در بایگانی دیجیتال، کد گذاری روی پرونده‌ها و دسترسی همیشگی به اطلاعات آن‌هاست. وقتی اسناد و مدارک سازمان خود را بایگانی کرده و با یک کد QR آن‌ها را کد گذاری می‌کنید، برای دسترسی به اطلاعات پرونده دیگر نیازی به همراه داشتن خود پرونده یا حتی باز کردن فایل آن نخواهید داشت.

کافی است بعد از وارد کردن اطلاعات پرونده‌های اسکن شده در نرم افزار آرشیو اسناد یگانه، یک کد QR برای آن‌ها تعریف کنید. در حین تعریف یک QR کد اختصاصی که توضیح آن را بالاتر ارائه کردیم، می‌توانید مهم‌ترین بخش اطلاعات هر پرونده را وارد کنید. حالا هر کس که اجازه دسترسی به QR کدها را داشته باشد به راحتی می‌تواند با اسکن کد، به اطلاعات اساسی پرونده‌های آرشیو شده، دسترسی داشته باشد.

اسکن اسناد و پرونده‌های اداری با استفاده از بارکد

اسکن اسناد و پرونده‌های اداری با استفاده از بارکد

هر بارکد حاوی اطلاعات مهمی است. این اطلاعات می‌تواند اصلی‌ترین اطلاعات پرونده‌های بایگانی شده باشد. اگر روی پرونده‌های خود بارکد بزنید و اسکنر مخصوص خواندن بارکد را هم داشته باشید، به راحتی می‌توانید پرونده‌ها را با استفاده از بارکدهای مخصوص در نرم افزار بایگانی اسناد یگانه ثبت کنید.

[irp posts=”64″ name=”اسکن اسناد و مدارک پرسنلی”]

اسکن اسناد و پرونده‌های اداری با استفاده از QR Code در شرکت یگانه

اسکن اسناد و پرونده‌های اداری با استفاده از QR Code در شرکت یگانه

شرکت یگانه که یکی از قدرتمندترین مجموعه‌هایی است که می‌توانید پروژه اسکن اسناد خود را به آن بسپارید، می‌تواند مسئولیت QR کد زدن یا بارکد دارد کردن پرونده‌ها، اسناد و مدارک شما را بر عهده بگیرد. به این ترتیب که بعد از اسکن اسناد و اوراق، روی هر پرونده یک QR کد درج کند. به این ترتیب اطلاعات اساسی پرونده‌های شما روی جلد یا هر برگه‌ای که لازم باشد ثبت می‌شود. درج این QR کد که در آن اطلاعات اساسی پرونده هم ثبت می‌شود، باعث می‌شود امکان هرگونه دخل و تصرفی در پرونده از بین برود. چون این QR کد حاوی اطلاعات مهمی از پرونده است که افراد حتی اگر بتوانند محتویات پرونده را تغییر دهند، امکان ایجاد تغییر در این کد آنی را ندارند.

نمونه از ثبت، فراخوانی و اسکن پرونده پرسنلی با استفاده از QR Code

نمونه از ثبت، فراخوانی و اسکن پرونده پرسنلی با استفاده از QR Code

نمونه از ثبت، فراخوانی و اسکن پرونده مدارک پزشکی با استفاده از QR Code

نمونه از ثبت، فراخوانی و اسکن پرونده مدارک پزشکی با استفاده از QR Code

 

کلام آخر

آنچه در این مقاله در خصوص آن صحبت کردیم همه اطلاعاتی بود که در خصوص QR کد و بارکدها به آن نیاز دارید. اکنون اگر به فکر حفظ امنیت اطلاعات پرونده‌های خود هستید، بهتر است علاوه بر انجام پروژه اسکن اسناد و مدارک و دیجیتالایز کردن سازمان خود، از خدمات درج QR کد این مجموعه استفاده کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.